Politica de confidenţialitate

Ultima actualizare: 23 mai 2018

I. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale mele, Mihai Popa, ca deţinător şi administrator al website-ului www.grig.online, cu domiciliul în Botoşani – mai cu seamă în situaţia reglementărilor GDPR.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet Grig.online.

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Aşa cum ştiţi, prelucrare înseamnă inclusiv colectarea lor, chiar dacă ulterior nu facem nimic cu unele date personale. Dacă veți publica pe website alte date cu caracter personal, din proprie inițiativă, atunci și acestea vor fi colectate sub forma unui comentariu.

II.1. Dacă sunteți vizitator al website-ului, Grig.online va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării website-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de comentarii (nume, e-mail, website) / contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel.

II.2. De fiecare dată când vizitați website-ul nostru, colectăm automat următoarele date:

  • date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizată pentru conectarea calculatorului dumneavoastră la internet, informațiile de conectare, tipul și versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile și versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul și platforma de operare, tipul dispozitivului și marca dispozitivului mobil; aceste date pot fi colectate și prelucrate în numele nostru prin fişierele de tip cookie ale terțelor părți și puteți găsi mai multe informații despre acest lucru la adresa www.grig.online/about-cookies;
  • date despre vizita dumneavoastră, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, secvență de clickuri către, prin și de la website-ul nostru (inclusiv data și ora), informațiile sau produsele pe care le-ați vizualizat sau căutat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de răspuns al paginilor, erorile de descărcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor conținuturi), numărul mediu de articole vizualizate pe website-ul nostru, informații privind interacțiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clickurile și trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagină, datele despre comportamentul utilizatorilor.

III. Scopurile și temeiurile prelucrării

Dacă sunteți utilizator al site-ului, Grig.online prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a website-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe website.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Grig.online de a îmbunătății permanent experiența utilizatorilor pe website. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe website.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Grig.online de a asigura funcționarea corectă a website-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor website-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • IP-ul și browserul utilizat: doar le colectăm, nu le prelucrăm suplimentar în vreun fel.

Temei: colectarea lor se face automat la accesarea website-ului de către sistemul de operare al serverului pe care funcționează website-ul, fără niciun control din partea noastră. Serverul generează un fișier tip log în care trece toate aceste date, împreună cu momentul accesării website-ului. Dacă nu doriți ca aceste date să fie colectate, devine imposibilă accesarea website-ului.

Dacă postați comentarii pe website, noi prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • nume de utilizator: este colectat, dar nu facem nimic cu el dincolo de a-l folosi ca metodă de adresare într-un eventual răspuns.
  • adresa de e-mail: este colectată și o utilizăm pentru a vedea câte comentarii aveți în total pe blog. În rest, nu facem nimic cu ea, nu o dăm altora, nu vă trimitem e-mail-uri fără a vă cere acordul, nu vă înscriem pe liste de emailing.

Două excepții: dacă bifați să primiți notificări de răspuns la comentariile voastre, website-ul vă va trimite automat e-mail-uri de notificare, iar dacă ați comentat ca metodă de înscriere la un concurs și ieșiți câștigător la tragerea la sorți, atunci vă vom trimite chiar noi un e-mail pentru a vă informa de acest lucru și despre cum puteți intra în posesia premiului.

  • adresa web a site-ului persoanei care comentează: poate fi introdusă opțional când lăsați un comentariu, dar noi nu o prelucrăm suplimentar dincolo de colectarea ei.

Temei: colectarea lor este obligatorie pentru că așa funcționează WordPress, platforma de blogging pe care este construită site-ul. Nu puteți comenta fără a lăsa un e-mail. Vă exprimați consimțământul pentru colectarea lor în momentul când completați acele date și apăsați butonul de trimitere a comentariului. Dacă refuzați să lăsați astfel de date personale, vă rugăm să nu comentați pe website.

Dacă postați în comentarii sau transmiteți, prin alte metode disponibile public, date cu caracter personal pe website, atunci acestea vor fi colectate, dar nu prelucrate dincolo de acest punct. Rețineți că un comentariu publicat pe website poate fi văzut de orice vizitator, deci răspunderea privind conținutul acestora și eventualele date personale comunicate acolo vă aparține în totalitate.

Acest website folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflaţi cum sunt procesate datele comentariilor dumneavoastră.

IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, Grig.online va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Grig.online poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Grig.online în desfășurarea activității prin intermediul website-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea website-ului;
  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Grig.online prin intermediul website-ului;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea website-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Grig.online pot fi transferate în afara României, însă doar către state din Uniunea Europeană.

VII. Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest websie pot include conținut înglobat (de exemplu: clipuri video, imagini, secvenţe audio, alte articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte website-uri se comportă exact la fel ca și cum vizitatorii au vizitat un alt website.

Aceste website-uri pot să colecteze date despre dumneavoastră, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților, inclusiv să vă monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, dacă aveţi un cont și sunteţi autentificat în acel website.

VIII. Linkuri către alte website-uri

Website-ul nostru poate furniza linkuri către website-uri pe care Grig.online nu le controlează. După ce faceți click pe un link al unei terțe părți, veți fi direcționat către website-ul terței părți. Dacă vizitați oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie să analizați politicile lor privind confidențialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile și practicile altor companii. Grig.online nu controlează și nu își asumă nicio responsabilitate pentru conținutul, politicile privind confidențialitatea și notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor terțelor părți.

IX. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către Grig.online, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea Grig.online cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către Grig.online a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, Grig.online să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către Grig.online către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
    • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al Grig.online sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care Grig.online poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
    • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: salve@grig.online. Încercăm să răspundem tuturor solicitărilor legitime în termen de 30 (treizeci) de zile.  Ocazional, acest termen poate fi depăşit dacă solicitarea dumneavoastră este complexă sau aţi depus mai multe solicitări. În acest caz, vă vom notifica şi vă vom ţine la curent.

Vă rugăm să nu divulgați date cu caracter personal sensibile (de exemplu, informații legate de originea rasială sau etnică, de opinii politice, de convingeri religioase sau de altă natură, de sănătate sau de apartenență la un sindicat), numere de asigurare socială sau informații legate de cazierul penal atunci când ne contactați.

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link: Politica privind fișierele cookies.